Vila har ju som nämnt upprepande gånger tidigare aldrig varit Kinas grej.
Het är hon sedan innan, och att ta det lugnt gör det hela bara ännu värre.
Även om hon är över förväntan i markarbetet nu, trots den skrittperiod hon hade, så är hon mer vild än tam i hoppningen. Det finns ingen hejd på hennes energi, och det finns en viss risk att hon kommer att sätta hastighetsrekord runt banan i Hudik nästa lördag.

Hon kommer att gå en 125 då det passade bättre in i planeringen. Kina är ingen höjdare att ha i lastbilen en hel dag, men på lördag behöver vi bara vara där under två klasser. Den höjden kommer inte heller att hjälpa till att bromsa farten då hon har noll respekt för lägre hinder...
Men efter ett uppehåll brukar hon behöva en tävling för att rasa av sig och bli lite mer fokuserad till nästa gång. Håll i manen...!
Mer/Kommentera »
Kinas lilla hälta såg ett tag ut att kunna förstöra resten av säsongen, när vi hittade en del (visserligen gamla) fynd på röntgen. Men hon har svarat väldigt bra på behandling och är nu på gång mot höstens tävlingar som planerat.

Först ut är Hudik i mitten av september, men där får hon bara gå en klass på 130-höjd istället för de planerade 140-klasserna. Därefter är planen precis som förut att hon går Umeå och sedan Södertälje.
Mer/Kommentera »
Eftersom Visen är prinsessan i stallet så måste ju Kina vara drottningen.
Mer/Kommentera »
Kinas vila har blivit lite längre än planerat.
I samband med tävlingarna i Östersund uppkom en galla i en kotled på ett bakben, och vid en veterinärcheck har hon visat sig vara en aning halt där vid böjprov. Det var så pass lite så veterinären vill inte spruta henne i första hand, och hon står nu på en metacamkur och skrittmotion istället.
Gallan började snabbt gå ner så förhoppningsvis är hon snart på banan igen!

Knappt två veckor har gått sedan hon arbetade ordentligt senast, och det märks redan tydligt på temperamentet. Kina är inte en häst som passar att vila! Sommartid brukar ändå gå bättre än vintertid, hon går i en stor hage med gräs och sällskap. Men all hennes energi måste ta vägen någonstans, och nu börjar hon bli mer vild än tam. Hon har dessutom blivit extremt brunstig och skriker åt allt fyrbent som kommer inom fyra meter.
Mer/Kommentera »
Brunflo RS tävlingar gick som vanligt på Östersundstravet. Alltid lika välarrangerat med fantastiska priser. Deras enda, och tyvärr tråkiga, problem är underlaget, främst på framhoppningen. I år var dock det bästa året hittills på den fronten.

Kina har hoppat bra som vanligt, dock också inte så ovanligt har hon varit snabbast med fyra fel - alla dagar...
På fredagen vann hennes stallkamrater Visen och Chickadee var sin klass. Kina var på väg mot en säker seger i 135 när hon rev sista hindret, bakbommen på en oxer, och blev första utanför placering istället.

På lördagen var hon lika nära att vinna 140 efter en mycket snabb winning round, men även där föll sista hindret. Hon tog dock andra platsen med det och Chickadee tog tredjeplatsen i samma klass!!

På söndagen hoppade hon säkert runt i 135, och med bara en kombination och ett räcke kvar på en snabb tid såg det bra ut. Men även här föll bakbommen på oxern, helt omotiverat. Snabbast på fyra fel räckte inte till pris den här dagen heller...


Nu väntar lite vila för Kina, det blir inget Hammarö för oss i år så nästa planerade tävling är inte förrän i mitten av september.
Mer/Kommentera »
Morgonmys i hagen innan tävling
Norrlandsmästerskap verkar inte vara vår grej. Vi får liksom aldrig riktigt till det, åtminstone inte i alla tre omgångar.
Kina har hoppat jättebra hela helgen, men på fredagen blev det ett nedslag i omhoppningen, och därmed utanför placering. Lördagen var en A:0, där hon fick ett nedslag som är väldigt typiskt för henne - bakre bommen på insprånget i en kombination trippelbarr - räcke. Tiden hade annars räckt till tredje plats, nu blev det första utanför placering.

På söndagen plockade hon fram sitt mindre smickrande humör. Hoppningen blir ofta väldigt bra då, men ridbarheten sämre. Så även denna dag.
Varje högersväng innebar en serie av bakutsparkar, även i bågen mot kombinationen 3a-b, som hon dock löste galant i alla fall.
Vi gick sist ut i omhoppningen, där samtliga tre hade ridit fort, två av dem felfritt och en med fyra fel. Kina gjorde åter långa serier av sparkar redan mot andra hindret, och rev därför frambommen på den oxern. Jag valde då att utgå eftersom det bästa jag kunde få var en eventuell tredjeplats om jag red full fart resten av banan, medan jag redan var garanterad en fjärde plats.

Vi tar nya tag i Brunflo till helgen och hoppas på att kamma hem lördagens 140 med 10 000kr i första pris.
Mer/Kommentera »
Den här helgen är det dags för Norrlandsmästerskap på hemmaplan, Näsets Ryttarsällskap.

Kina känns finfin i träningen och verkar ganska lugn mentalt. Hon ser oförskämt bra ut i kroppen just nu, riktigt fin i hullet.

Nästa vecka fortsätter vi med tävling i Östersund, och därefter är det ännu inte bestämt vilka tävlingar det blir.
Mer/Kommentera »
För första gången någonsin åkte Kina hem från Sundsvall summer horse show utan placeringar.
Hon startade enbart de två högsta klasserna, 145 och 150.

Underlaget lämnade som vanligt en del att önska och trots att Kina i normala fall inte är särskilt känslig på underlag så kändes hon påverkad i lördagens 145 av just ojämnheten i det. När det bitvis är fast, för att sedan bli lerigt och djupt, och plötsligt fast igen, allt under anridning mot ett och samma hinder, så vet inte hästen hur den ska göra för att kompensera den eventuella bristen på fäste.

På framhoppningen kändes hon fantastisk, men på banan var som sagt underlaget väldigt skiftande och så även bjudningen på hinder. Kina kändes lite ofokuserad och slutade på 12 fel.
Till söndagens 150 hade banan torkat upp mer, och den var till större delen acceptabel i vart fall, om än jag inte skulle kalla det bra. För att få bra skulle man kanske göra ett studiebesök på Runsten, vars bana höll för 18 klasser under fyra dagar, trots en del regn! (Förmodligen Sveriges bästa gräsbana)

Kina inledde klassen med att i princip hoppa stöden ut redan på första hindret, och sedan lite oväntat rulla av tvåan. Ut ur trekombinationen kom nästa nedslag, där hon i vanlig ordning fick lite trångt. Sedan fortsatte hon att hoppa stort, lite för stort ibland och tog ner bakbommen på en oxer och en trippelbarr i slutet av banan, så det blev lite väl många rivningar innan mål. Men förmågan finns definitivt där. Hon måste bara lära sig att anpassa höjden i språnget, så hon orkar hela vägen ut också.

Nästa tävling blir Norrlandsmästerskapet på hemmaplan, och därefter är det ännu inte spikat vilka tävlingar som gäller.
Mer/Kommentera »
Tävlingarna på Runsten innebar fortsatta framgångar för Kina, hästen som bara fortsätter att utvecklas.
I torsdagens 130 var hon felfri och tog en femteplats. Hon var i vanlig ordning väldigt het trots ett rejält ridpass på morgonen.
På fredagen reds hon två gånger, och började så småningom lugna ner sig.
På lördag morgon blev det tömkörning, och hon var sedan i storform till eftermiddagens GP-kval i 145. I det hittills tuffaste motstånd vi träffat på blev det en andraplats!
På söndagen blev det då debut i 150. Med tanke på prispotten (100 000kr till segraren) och motståndet så var det kanske inte den enklaste 150 man kunde välja att debutera i, men Kina är i form, vi har sällan problem med de tekniska svårigheterna, och jag tror att 150 är svårt var man än rider det.

Rundan var bra, men marginalerna är små, och vi slutade med tre nedslag. Efter att ha analyserat filmen tycker jag att jag rider på henne för hårt på några hinder, istället för att lita på hennes förmåga. Vi behöver mer rutin, men det känns inte långt borta med en nolla även på den höjden.
Runsten Grand Prix
Mer/Kommentera »

Pga uppkopplingsproblem försvann texten till det senaste inlägget, från Strömsholm.

Precis som veterinären förutspått så läkte Kinas ben med raketfart, och hon fick inte så mycket som en anmärkning om sårskorporna på besiktningen i Strömsholm, tvärt om fick hon beröm för sina fina rörelser.

Hon inledde med en bra runda i 140 på fredagen, som tyvärr ändå gav 8 fel. På lördagen var hon däremot inte alls särskilt bra - hon var het och stark, och backade inte av för fem öre mot hindren. Det blev hela tre bommar som föll i farten, och planerna på att rida Grand Prix på söndagen fick bytas ut mot silverfinalen i 140 istället.

Under morgonen drog ett skyfall in och dränkte hela området, tävlingen fick ställas in medan tävlingsledningen hade möte tillsammans med veterinären och banbyggare för att avgöra om man kunde fortsätta.
Två klasser ställdes in, och man tog uppehåll några timmar innan silverfinalen sedan avgjordes. Kina gjorde en fantastisk insats på den tunga banan och tog hem fjärdeplatsen, felfri på hinder med ett fel för tiden.


Vi stannade kvar i Strömsholm till på måndagen, och åkte därefter vidare till nästa tävling, Årsta-Runsten. På torsdag drar tävlingarna igång igen, och Kina mjukstartar då med en 130, för att sedan "vila" (inte tävla) under fredagen, och går därefter GP-kval i 145 på lördag.

Mer/Kommentera »